De EURO HOEVE,   UW ADRES VOOR EERLIJKE MAKELAARDIJ in PORTUGAL

ONZE KRACHT zit in 30 jaar 
PORTUGAL  ervaring ! ! 

WERKZAAM IN  PORTUGAL VANAF 1986
in de provincie A L E N T E J O 

WIJNGAARDEN - DRUIVEN TEELT - WIJN

De grootste wijngebieden liggen in het noorden van het land Portugal. Maar door de hoeveelheid zon-uren (ruim 3000 per jaar) komt de beste Portugese wijn uit de Alentejo. Portugal behoort tot de belangrijkste wijnproducenten van de wereld en volgens kenners produceert zij zelfs de beste wijnen van Europa. De wijnen uit Redondo, Borba en Requengos zijn daarbij zeer bekend. Van de wijn-opbrengst wordt ongeveer 50 % geëxporteerd. Het aantal Nederlanders met een wijnbedrijf in de Alentejo neemt toe. Een groot gedeelte van de druiven worden machinaal geplukt. Zelfs heeft een Nederlander in Portugal één van de grootste wijn-loonbedrijven. Door de veranderingen in de wijn-bouw worden er momenteel vaak zeer aantrekkelijke wijnbedrijven aangeboden. Portugal is wereld-wijd de achtste grootste wijnproducent. In 2015 was de Portugese stad REGUENGOS wereld-wijnstad. Een geweldige opsteker voor de wijn uit de Alentejo. Geen stad uit Frankrijk, Chili of Zuid-Afrika, maar uit de Portugese ALENTEJO.

Wijngebied De ALENTEJO

De Alentejo bestaat uit 13.000 ha wijngaarden in het zuidelijke binnenland, liggend tegen de Spaanse grens. Het landschap is licht glooiend, droog en rotsachtig. Men vindt er tevens de kurkeiken, olijfbomen en tarwevelden. Bodem is veelal graniet en leem met daarbij ook leisteen. Leisteen is een belangrijk bodembestandeel voor de druiventeelt. Het heeft vocht en mede bepalend voor een speciale smaak. Na de toetreding van Portugal in de EU is er veel geinvesteerd in nieuwe technieken, met behoud van bestaande rassen en oude receptuur. Inmiddels worden de wijnen uit deze streek ook in Portugal het meest gedronken.De streek bestaat uit drie IPR-zones en vijf DOC-zones, die niet aaneensluitend zijn. De DOC-wijnen hebben veel body en fruit en zijn donkerrood. De belangrijkste druivensoorten voor rode kwaliteitswijn zijn TempranilloTrincadeira,  Alicante Bouschet en de Touriga Nacional. Ook Cabernet Sauvignon en Syrah wordt verbouwd. Voor witte kwaliteitswijn zijn het de Síria, Palomino Fino, Arinto de Bucelas en Antão Vaz. Door het warme weer in de regio,35-40 graden is normaal in de zomer, hebben de druiven vaak een gebrek aan zuren. De Arinto bekend uit de streek Bucelas wordt hier dan ook hoofdzakelijk gebruikt vanwege zijn hoge zuurgraad. Er wordt 60% rode en 40% witte wijn gemaakt. Het alcoholgehalte is minstens 11%, maar 14% is normaal. De beste wijnen van Portugal komen uit deze streek. De beste rode wijnen uit deze streek zijn onder andere de Torre do Esporão, Mouchão Tonel 3-4, Pera Manca, Marques de Borba reserva en Porta Ravessa. De beste witte wijnen zijn onder andere Esporão reserva, Pato Frio Antão Vaz, Gáudio Verdelho, Pera Manca.


MOMENTEEL  HEBBEN  WIJ  ZELFS  EEN  COMPLETE  Z.G.A.N.  WIJNADEGA  TE  KOOP.  Met vele ha jonge zeer goede druiven. VRAAGPRIJS  € 3.500.000.-  

Foto links: De Coöperatieve wijn-adega in REDONDO - Foto midden: Een wijngaard rond BORBA - Foto rechts: Machinale druivenpluk v.d. Feltz

De fam. Peterman uit Langeveen (Ov.) heeft deze grote wijngaard in REGUENGOS gekocht via onze Makelaardij 

>>> V E R K O C H T       O B J E C T  - PETERMAN    <<<

Johan & Elly PETERMAN uit Langeveen (Ov.) hebben een mooie grote wijngaard van 25 ha gekocht via onze begeleiding en advisering. Hun druiven worden geleverd aan de Coöperatieve Wijn-Adega in REGUENGOS.

De technische resultaten van hun bedrijf zijn na het eerste aanloop jaar goed. 

Samen met een bedrijfsvoorlichter van de Coöperatieve Wijn-Adega in Reguengos vindt de snoei, bemesting, ziekte bestrijding en druivenpluk,   systematisch en georganiseerd plaats.

Hun opbrengsten zijn goed tot hoog en kunnen daarmee concureren met andere wijngaarden en leveranciers. Veel succes gewenst voor de toekomst. Proost ! ! 

============================================

WIJNGAARDEN WELKE WIJ TE KOOP KUNNEN  AANBIEDEN :

>>> Object V.JM.AR. 492 - Bij wijnstad REDONDO' <<<

Object reg. nr. V.JM.AR.492  is een mooi jong goed wijnbedrijf totaal groot 25 ha in de omgeving van de oude wijnstad REDONDO. Er is 22.5 ha aangeplant met goede druiven. De aanplant bestaat uit 8.5 ha Alicante Bouchet – Tinto, 5 ha Aragonez – Tinto, 3 ha Castelâo – Tinto, 1.5 ha Roupeiro – Branco en 1.5 ha Arinto – Branco. Het geheel is voorzien van druppelirrigatie. Op het bedrijf zijn 6 Furo’s en 1 poço’s (watergat). Verder een groot reservoir (meer) voor water voor beregening. Het bedrijf heeft een goede ligging, kort langs de we gen goed uitzicht.

Er is een schuur voor machines van 200 m2, welke uitgebreid kan worden tot 2000 m2. Bedrijfsbegeleiding is mogelijk voor een goede toekomst voor de komende 15 á 20 jaar. Vraagprijs € 1.150.000.- k.k.

==========================================

>>> Object W.JM.AR.-368   -   'Bij BORBA' <<< 

De betere wijnen van Europa komen nog steeds uit de Alentejo in Portugal. Bent u op zoek naar een zekere toekomst ? Dan behoort een wijngaard in een goed gebied tot de opties ! Wij bieden aan, wegens zeer bijzondere omstandigheden, een mooi en goed wijnbedrijf in het 1e klas wijngebied rond de stad B O R B A .

Het totale object is groot ruim 20 ha. Er is aanwezig een in de oude stijl, en met smaak gerestaureerd huis, wat zeer mooi ligt met een prachtig uitzicht over de wijngaarden. Het huis heeft een grote kamer, een keuken, een kantoor, 2 slaapkamers en 2 badkamers. En buiten een prachtig zwembad. Voor de machines is er een schuur van 100 m2 en een furo ( waterbron)

Van de ruim 20 is +/- 5.5 ha wijngaard. De wijngaard is gelegaliseerd en is ingeschreven bij de Adega Coöperativa de Borba, als waar men lid van is en waar de druiven aan worden geleverd.

Daarnaast zijn er nog een aantal ha’s met kurkeiken. Deze hebben een opbrengst van +/- 2 000 arrobas kurk, wat een waarde heeft van € 40.000.-- .Verder wordt erbij verkocht een z.g.a.n. NEW HOLLAND tractor (slechts 1000 draaiuren) en machines. Samen met een waarde van € 50.000.--. De vraagprijs van dit mooie object bedraagt slechts 550.000.-k.k.   DIT BED

==========================================

>>> Object W.JMAR. 304 - 'Bij REDONDO' <<<

OBJECT reg. nr. H.JM.304  ligt ten westen van REDONDO. 

Dit is een bedrijf met 20 ha grond, w.v. een wijngaard met 10 ha jonge Tinto druiven, en 50 stuks Limousin zoogkoeien. Deze combinatie maakt het interessant. En verder heeft de eigenaar nu nog een kleine fouragehandel erbij. Op het bedrijf zijn enkele schuren met daarboven een woning met een prachtig uitzicht. Zeer interessant voor iemand die een kleinschalig bedrijf zoekt in een zeer mooi gebied. De wijn van Redondo behoort volgens kenners bij de top van Europa.

De vraagprijs bedraagt € 495.000.--

==========================================

>>> Object W.JMAR. 384 - 'Bij BORBA' <<<

Uit deze streek komen de beste wijnen van EUROPA

En daar hebben wij een exclusieve wijngaard in de aanbieding.

Een bedrijf met in totaal 32.5 ha, waarvan 28 ha beste druiven.

Op het bedrijf is een furo (waterbron) met een capaciteit van 15.000 l per uur voor de beregening van de druiven met druppel-irrigatie.

Er mag op het bedrijf gebouwd worden een huis met 250 m2 en een schuur van 800 m2.

Als druivenrassen zijn er geplant : Piriquita, Trincadeira, Touriga Nacional, Aragonêz, Alicante Bouchet, Cabertnet Sauvignon,Tinta Caiada, Tinto Cão en Syrah.

Uiteraard is er geplant over diverse jaren. En die jaren zijn 1998, 2000, 2001, 2002 en 2003. Dus allemaal nog een redelijk jonge aanplant. Opbrengsten van 10 ton druiven per ha komen hier voor. Zoals bij een Nederlander die via INTERFARMS een bedrijf in dit gebied heeft gekocht !

Bij de verkoop zijn inbegrepen de druiven-quota en de waarde daarvan, alsmede het leveringsrecht aan de Cöoperativa de Borba en de bijbehorende ledenkapitaal.  Investeer in wijn en maak gebruik van de toenemende export naar China, wat momenteel behoorlijk op gang komt. Vraagprijs € van totaal bedraagt € 975.000.- k.k.

==========================================

>>> Object W.JM. 445 - 'Bij REDONDO' <<<

Quinta Q 445 vlak buiten de wijnstad REDONDO in de Alentejo ligt zeer mooi. Weinig huizen hebben zo’n mooi en spectaculair uitzicht als deze. Met glans zou je hem de naam kunnen geven van “VINHA da BELA VISTA”. 

Totaal behoort bij deze Quinta ± 8 ½ ha grond. Hiervan bestaat ± 2½ ha uit weiland, deels met ± 170 oude olijfbomen en steeneiken Dat deel is zeer geschikt voor het houden van schapen, geiten of paarden. Maar uiteraard ook voor groente- of fruittuin.

Het grootste deel, ± 6 ha, is een eerste klas wijngaard, waarvan 1 ha Branco (wit) met rassen als Arinto, Roupeira e.d. & 5 ha Tinto (rood) met rassen als Moreto, Aragonez, Trincadeira, Alicante Bouchet en Piriquita e.d. Het is een jonge wijngaard van 10 jaar en dus nog jaren op topproduktie en ligt en zeer verzorgd bij. De opbrengst van de druiven was in 2011 ongeveer 70.000 kg. De huidige eigenaar is Socio (lid) van de Adega Coöperatieve in Redondo (A.C.R.). Er is Quota aanwezig.

Alle druiven hebben beregening d.m.v. druppelirrigatie afkomstig uit 2 Çarca’s (kleine meertjes) en een posso (waterput)

Het huis heeft een oppervlakte van 260 m2 en bestaat uit totaal 12 ruimtes. Een deel is geheel vernieuwd en bestaat 2 slaapkamers, woonkamer, badkamer, grote keuken met openhaard. De overige ruimtes zijn daarvoor geschikt te maken.

Elektriciteit, telefoon en Aqua de rede (leidingwater) is aanwezig. Afvoer d.m.v. een fosso (septictank).

Het geheel ligt zeer rustig, maar zeker niet afgelegen. Bereikbaar via een kleine asfaltweg op een paar honderd meter vanaf de grote weg Évora naar Redondo. Ligt binnen een paar minuten afstand vanaf het centrum van dit oude mooie stadje, met al haar voorzieningen. De vraagprijs bedraagt € 350.000 k.k. Een pracht kans !  De vraagprijs is aangepast i.v.m. de grote vraag naar druiven en wijn.

==========================================

>>> Object W.JM. 416 - 'Bij REGUENGOS' <<<


Een bedrijf van totaal 13,07 ha en 12.7 ha goede kwaliteit druiven op 500 m afstand van de stad REGUENGOS. Op de grond staan geen gebouwen. 

De helft van de aanplant is 8 jaar en machinaal plukbaar. De andere helft is 15 jaar met een goede produktie en wordt met de hand geplukt. De aanplant bestaat uit 60 % rood en 40 % wit.

De vraagprijs bedraagt € 740 000.-- k.k.

==========================================

>>> Object W.JM. 420 - 'Bij BORBA' <<<

In de directe omgeving van het stadje Redondo in het plaatsje Vinhas ligt dit zeer aantrekkelijke wijn-object. Het geheel ligt bij de plaats V I N H A S (Gem. Redondo)

Het object heeft een totale oppervlakte van 20 ha. Aan de oostkant van de weg een perceel van 4 ha en aan de westkant van de weg 16 ha.

De 20 ha is verdeeld met : 16 ha druiven (6 ha Branco & 10 ha Tinto),

3 ha olijven & 1 ha gras. Op het terrein staat een oud huis van 120 m2 en een nieuwe grote schuur. Aanwezig is elektriciteit en water via een furo. Alles is legaal. Agua de rede ligt op korte afstand. Water voor de druiven komt uit een grote carca met een pompinstallatie.

De druivenrassen zijn : BRANCO

3 ha Ropeira (oud-22 jaar )

2 ha Rabo do Ovelha (oud-22 jaar )

0.5 ha Fernão Pires (oud-22 jaar )

0.5 ha Tamarez (oud-22 jaar )

TINTO :

2 ha Trincadeira (nieuw-3 jaar)

1.8 ha Ragunez. (nieuw-3 jaar)

1 ha Tricadeira (oud-22 jaar)

1 ha Ragunez (oud-22 jaar)

1.5 ha Moreto do Alentejo (oud-22 jaar)

2.5 ha Castelão (oud- 22 jaar
De vraagprijs bedraagt € 475.000.-- k.k.

==========================================

>>> Object W.JM.AR. 450 - 'Bij BORBA' <<<

Op slechts 2 km van het oude wijnstadje BORBA ligt dit prachtige object.Er staat een goed onderhouden huis op met een kamer, keuken, 3 slaapkamers en 2 badkamers. De ligging is zeer fraai, goed ontsloten en bereikbaar, maar toch zeer rustig met veel privacy. Het unieke zit in de combinatie van wonen,leven en genieten. Want rond huis liggen een paar 1e klas wijngaarden, met een opp. van 3.4 ha. Zowel witte, als rode druiven met een topopbrengst met druppelirrigatie. Verkoop gebeurt incl. leveringsrecht van de druiven aan de Coöperativa in Borba. Er is veel water aanwezig voor druiven en de fruittuin. Verder is er nog een schuur voor landbouwmachines en gereedschap voor de druiventeelt. Voor interesse neem contact met ons op.  De vraagprijs bedraagt € 349.000.- k.k. 

                                                                                       VOOR     VELE     DOELEINDEN     GESCHIKT !

==========================================

>>>JM.AR-457 - Een  groot  1e klas  WIJNBEDRIJF  bij BORBA<<<

Een 1e klas mooi bedrijf met in totaal 130 ha prima grond.  Van deze 130 ha is 68.41 ha ingeplant met goede druiven.  Een onderverdeling van de 68 ha is: 40 ha geplant in 1994, 17 ha in 2001 en 10 ha in 2014. Dus allemaal redelijk jonge druiven met een hoge produktie.

Het bedrijf ligt zeer gunstig en heeft een zeer goede bodem kwaliteit. Het ligt aan de voet van een berg en is een zeer fraai geheel.

Verkoop vindt plaats inclusief alle machines, tractoren en werltuigen.

Het bedrijf is lid van de Wijn-Coöperatie in Borba. Ook het leveringsrecht en quota zijn bij de prijs inbegrepen.  Graag maken wij voor u een waardetaxatie en berekening van dit zeer exclusieve object.  Wie vooruit wil met een zekere toekomst in de landbouw moet hier eens serieus over nadenken. De vraagprijs bedraagt  € 2.400.000.-- k.k. 

==========================================